Апетитний, ароматний, з хрумкою скоринкою та соковитою начинкою — кіш з куркою, шпинатом та сиром Dorblu перетворить звичайне частування на справжнє гастрономічне свято. Цей французький пиріг давно став класикою, проте щоразу дивує новими смаковими тандемами. Поєднання вершкової ніжності та пікантності сиру з блакитною пліснявою чудово підкреслює свіжість шпинату та делікатність курки. Легко та смачно!
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 125 г вершкового масла
- 3 яйця
- 200 г сиру Dorblu Classic Käserei Champignon
- 1 куряче філе
- 200 г свіжого шпинату
- 1 цибулина
- 150 г вершків (30% жирності)
- оливкова олія
- сіль та спеції — за смаком
Спосіб приготування
- Просійте борошно та додайте дуже холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Перетріть його на крихту разом із борошном та дрібкою солі. Додайте яйце та замісіть тісто. Готове тісто залиште у холодильнику на 30 хвилин.
- Дрібно поріжте цибулю та підсмажте на розігрітій сковороді до легкого золотистого кольору.
- Куряче філе наріжте невеликими кубиками, покладіть у сковороду. Додайте сіль та спеції за смаком, готуйте до середньої готовності.
- Шпинат помийте, підсушіть та дрібно поріжте. Додайте до м’яса та готуйте до готовності начинки.
- Для заливки змішуємо вершки, яйця, дрібку солі та спеції.
- Форму для випічки застеліть пергаментним папером. Викладіть туди тісто з холодильника, рівномірно сформуйте основу та бортики пирога. Проткніть виделкою в декількох місцях. Застеліть пергаментом зверху і насипте будь-яку крупу для утримання форми. Випікайте при температурі 180°C протягом 15-20 хвилин.
- Викладіть начинку на готову основу. Залийте все вершково-яєчною сумішшю, рівномірно розподіляючи поверхнею.
- Сир Dorblu наріжте невеликими кубиками та викладіть поверх пирога.
- Випікайте кіш при температурі 180°C протягом 30-35 хвилин до золотистої скоринки — і готово!
Одразу після приготування радимо дати пирогу охолонути та стабілізуватися — так смакуватиме найкраще!
«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu
Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.
Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.
Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.
Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.