Класика з родзинкою — кіш з куркою, шпинатом та сиром Dorblu

кіш з куркою, шпинатом і сиром Dorblu
Viva! за підтримки німецького бренду Käserei Champignon продовжує проєкт «Готуй з Dorblu», головним героєм якого став легендарний німецький сир.

Апетитний, ароматний, з хрумкою скоринкою та соковитою начинкою — кіш з куркою, шпинатом та сиром Dorblu перетворить звичайне частування на справжнє гастрономічне свято. Цей французький пиріг давно став класикою, проте щоразу дивує новими смаковими тандемами. Поєднання вершкової ніжності та пікантності сиру з блакитною пліснявою чудово підкреслює свіжість шпинату та делікатність курки. Легко та смачно!

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 200 г сиру Dorblu Classic Käserei Champignon
  • 1 куряче філе
  • 200 г свіжого шпинату
  • 1 цибулина
  • 150 г вершків (30% жирності)
  • оливкова олія
  • сіль та спеції — за смаком

Спосіб приготування

  1. Просійте борошно та додайте дуже холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Перетріть його на крихту разом із борошном та дрібкою солі. Додайте яйце та замісіть тісто. Готове тісто залиште у холодильнику на 30 хвилин.
  2. Дрібно поріжте цибулю та підсмажте на розігрітій сковороді до легкого золотистого кольору.
  3. Куряче філе наріжте невеликими кубиками, покладіть у сковороду. Додайте сіль та спеції за смаком, готуйте до середньої готовності.
  4. Шпинат помийте, підсушіть та дрібно поріжте. Додайте до м’яса та готуйте до готовності начинки.
  5. Для заливки змішуємо вершки, яйця, дрібку солі та спеції.
  6. Форму для випічки застеліть пергаментним папером. Викладіть туди тісто з холодильника, рівномірно сформуйте основу та бортики пирога. Проткніть виделкою в декількох місцях. Застеліть пергаментом зверху і насипте будь-яку крупу для утримання форми. Випікайте при температурі 180°C протягом 15-20 хвилин.
  7. Викладіть начинку на готову основу. Залийте все вершково-яєчною сумішшю, рівномірно розподіляючи поверхнею.
  8. Сир Dorblu наріжте невеликими кубиками та викладіть поверх пирога.
  9. Випікайте кіш при температурі 180°C протягом 30-35 хвилин до золотистої скоринки — і готово!

Одразу після приготування радимо дати пирогу охолонути та стабілізуватися — так смакуватиме найкраще!

кіш з куркою, шпинатом та сиром Dorblu

«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu

Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.

Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.

Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.

Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.

Читайте також
Салат з хурмою, мандарином та сиром Dorblu — просто та вишукано
Салат з хурмою, мандарином та сиром Dorblu — просто та вишукано
Пікантна закуска — запечені печериці з сиром Dorblu
Пікантна закуска — запечені печериці з сиром Dorblu

Анна-Євгенія Янченко
Попередній матеріал
«Вино як код нації»: як Україна відроджує винну культуру всупереч усьому
Вітаміни групи B
Наступний матеріал
Вітаміни групи B: незамінні помічники для печінки
Новини партнерів