Салат з хурмою, мандарином та Dorblu — ідеальне рішення для тих, хто любить прості, проте вишукані страви. Пікантність сиру з блакитною пліснявою чудово підкреслює легку солодкість фруктів. А заправка на основі французької гірчиці, меду та оливкової олії додає делікатних, проте насичених відтінків.
Інгредієнти:
- 2 хурми
- 2 мандарина
- 200 г сиру Dorblu Classic Käserei Champignon
- 150 г міксу салату
- 1 ст. л. французької гірчиці в зернах
- 1 ст. л. меду
- 5 ст. л. оливкової олії
Спосіб приготування
- Помийте хурму та поріжте невеликими скибками.
- Почистіть мандарини та розділіть на скибочки.
- Подрібніть сир Dorblu руками на невеликі шматочки.
- Викладіть усі інгредієнти на тарілку.
- Для заправки змішайте оливкову олію, мед та гірчицю. Полийте салат готовою заправкою.
Додаткові поради:
Подавайте салат одразу після приготування, щоб він залишався свіжим і хрустким. За бажанням можна додати жменю горіхів, наприклад, волоських або мигдальних, які чудово поєднуються з м’якою текстурою сиру Dorblu і солодкістю хурми та мандарина.
«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu
Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.
Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.
Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.
Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.