Паляниця за 15 хвилин: як приготувати швидкий український хлібчик за рецептом шефа Алекса Якутова

паляниця
Швидкий український хлібчик на пательні.

Слово «паляниця» стало символом боротьби українського народу з окупантами. Завдяки ньому ми можемо розрізнити своїх і чужинців. Адже окупанти не можуть правильно вимовити це слово. Для українців паляниця – ще й смак дитинства. Хлібчик, який часто випікали бабусі в печі або на пательні. Робиться він досить просто і з мінімуму інгредієнтів. Як приготувати паляницю вдома – розповів Шеф та експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов. 

Читайте также
Дизайнер Жан Гріцфельдт показав у Берліні колекцію, присвячену війні
Дизайнер Жан Гріцфельдт показав у Берліні колекцію, присвячену війні
Алексей Дурнев о трагедии в родном Мариуполе и тактике россиян: «Это шантаж»
Алексей Дурнев о трагедии в родном Мариуполе и тактике россиян: «Это шантаж»
 

Рецепт паляниці

Інгредієнти:

Кефір – 1 склянка

Сода – 0,5 ч. л.

Сіль – 0,5 ч. л.

Яйце – 1 шт. 

Борошно – 0,5 кг 

Приготування:

  1. Кефір кімнатної температури змішайте з содою. Залиште настоятись 5 хв, щоб він почав збільшуватись в об’ємі.
  2. Додайте сіль і яйце. Все гарненько збийте вінчиком до однорідної маси.
  3. Просійте борошно і додайте частинами до кефіру. Замісіть тісто.
  4. Сформуйте ковбаску і розділіть тісто на частини. Палянички можна робити маленькими, на одну порцію, а можна розміром з пательню.
  5. Поставте сковорідку на середній вогонь. Паляниця обсмажується без олії. Коли пательня нагріється, викладіть хлібчик і зменшіть вогонь. Обсмажуйте з двох боків по кілька хвилин до готовності. Готовність перевіряйте, проколовши виделкою чи дерев’яною паличкою. Тісто не має приставати.

Читайте также
Як швидко приготувати хліб вдома без яєць та дріжджів
Як швидко приготувати хліб вдома без яєць та дріжджів
Як уберегти себе та сусідів від «домушників»: порада Олени-Крістіни Лебідь
Як уберегти себе та сусідів від «домушників»: порада Олени-Крістіни Лебідь

Такий хлібчик смакує однаково як із солодким, наприклад, варенням чи медом, як у колядках, коли «добра з медом паляниця», так і з солоними стравами. А можна взагалі їсти її самостійно, запиваючи теплим молоком чи чаєм. 

рецепт паляниці

Фото: пресслужба

Олена-Крістіна Лебідь
Предыдущий материал
Як уберегти себе та сусідів від «домушників»: порада Олени-Крістіни Лебідь
Любовь среди животных
Следующий материал
Любовь среди животных
Новости партнеров