Коли мова йде про Dorblu, мабуть, більшість із вас уявляють його як інгредієнт сирної нарізки, з горіхами і медом. Однак, особливий смак та аромат цього сиру чудово підходять не лише для звичних гастрономічних поєднань. “Родзинка” Dorblu в тому, що він перетворює на ресторанний шедевр навіть найпростіші страви, як-от паста чи картопля.
Картопля — один з тих універсальних продуктів, який можна готувати різними способами й завжди отримувати смачний результат. Сьогоднішній рецепт точно сподобається поціновувачам простих, але в той же час витончених смаків — готуємо запечену картоплю з сиром Dorblu.
Інгредієнти:
- Картопля невелика – 1 кг
- Сир Dorblu бренду Käserei Champignon – 150 г
Заправка:
- Олія – 200 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець – 1 ч. л.
- Паприка – 2 ч. л.
- Часник сушений – 2 ч. л.
- Сушені трави – 1 ч. л.
- Петрушка
Спосіб приготування
- Картоплю ретельно помити і варити цілою до повної готовності. (Варити її не очищеною, зі шкіркою).
- Викласти відварену картоплю в форму для запікання та роздавити її (для цього можна використати, наприклад, дно склянки).
- У мисці змішати всі інгредієнти для заправки і полити нею картоплю.
- Сир покришити, викласти на картоплю і між нею.
- Випікати в режимі «Гриль з конвекцією» впродовж 15 хв.
Цей рецепт чудово підійде для вечері вдома або невеликого святкування разом із сім'єю чи друзями. Спробуйте незвичайне комбо картоплі та сиру Dorblu, і ви неодмінно захочете повторити його знову!
«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu
Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.
Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.
Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.
Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.