У кожної господині свій борщ. Завдяки різноманіттю рецептур ця традиційна українська страва, яку визнали спадщиною ЮНЕСКО, в усіх українок має особливий колір та смак. Секрети приготування передаються з покоління в покоління. Своїм рецептом борщу в YouTube-проекті «Такі страви» поділилася ведуча проектів Нового каналу Леся Нікітюк.
Інгредієнти
- Вода – 1,5 л
- Свинячі ребра – 0,5 кг
- Картопля – 0,5 кг
- Морква – 250 г
- Буряк – 250 г
- Капуста – 200 г
- Томатна паста – 25 г
- Цибуля – 80 г
- Цукор – чайна ложка
- Борошно – чайна ложка
- Оцет – 0,5 чайної ложки
- Сало – 40 г
- Часник – три-чотири зубчики
- Чорнослив – 50 г
- Сіль, перець.
Приготування
- Закип’ятити воду з лавровим листом та перцем горошком.
- Обсмажити ребра на пательні близько 10 хвилин. Додати їх у киплячу воду. Продовжити варити ще протягом 20 хвилин.
- Картоплю нарізати кубиками й додати у каструлю.
- Приготувати засмажку. Натерти буряк, моркву та цибулю. Протушкувати овочі на пательні, змащеній соняшниковою олією. Додати томатну пасту, борошно, цукор та оцет. Протушкувати ще 10 хвилин. Готову засмажку додати в каструлю.
- Дрібно нарізати сало та підсмажити його на пательні. Додати туди ж часник і цибулю. Як буде готово, все перетовкти в ступі й додати в каструлю разом із капустою та чорносливом. Накрити каструлю кришкою, вимкнути вогонь.
- Завершити приготування додаванням дрібно нарізаної свіжої зелені кропу та петрушки.
Смачного! Мирних і теплих вам свят, українці!