Легко, смачно і яскраво — салат з сиром Dorblu, куркою та виноградом

салат з сиром Dorblu, куркою та виноградом
Viva! за підтримки німецького бренду Käserei Champignon продовжує проєкт «Готуй з Dorblu», головним героєм якого став легендарний німецький сир.

Пікантність сиру Dorblu, делікатність курятини та м’яка солодкість винограду — бездоганне поєднання легкості, поживності та смаку. Це саме той простий у приготуванні, проте вишуканий салат, що стане родзинкою як щоденного, так і святкового столу.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру Dorblu Classic від бренду Käserei Champignon
  • 100 г міксу салату
  • 1 куряче філе
  • 50 г винограду
  • 60 г томатів чері
  • 3-5 г міксу кунжуту
  • 1 ст. л. французької гірчиці у зернах
  • 1 ст. л. меду
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • половина лимона
  • сіль та спеції за смаком

Спосіб приготування

  1. Мікс салату помийте та підсушіть.
  2. Куряче філе наріжте невеликими кубиками, викладіть на розігріту сковороду, посоліть, додайте спеції за смаком. Обсмажуйте, регулярно помішуючи, на середньому вогні до готовності та ще декілька хвилин для золотистої скоринки.
  3. Сир Dorblu наріжте невеликими кубиками. 
  4. Помийте виноград та розріжте його ягоди навпіл.
  5. Томати чері помийте та розріжте навпіл.
  6. Викладіть усі інгредієнти на тарілку. 
  7. Для заправки змішайте оливкову олію, мед, гірчицю та сік половини лимона. Важливо, щоб мед добре розчинився. Полийте салат готовою заправкою та посипте міксом кунжуту.

Додаткові поради:

Для естетичного вигляду та смакового балансу викладайте салат на велику тарілку, рівномірно розподіляючи інгредієнти. Подавайте одразу після приготування, щоб він залишався свіжим і хрустким. Смакуйте із задоволенням!

салат з сиром Dorblu, куркою та виноградом

«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu

Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.

Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.

Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.

Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.

Читайте також
Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu — готуємо ресторанну страву вдома
Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu — готуємо ресторанну страву вдома
Класика з родзинкою — кіш з куркою, шпинатом та сиром Dorblu
Класика з родзинкою — кіш з куркою, шпинатом та сиром Dorblu

Вітаміни групи B
Попередній матеріал
Вітаміни групи B: незамінні помічники для печінки
Новини партнерів