Пікантність сиру Dorblu, делікатність курятини та м’яка солодкість винограду — бездоганне поєднання легкості, поживності та смаку. Це саме той простий у приготуванні, проте вишуканий салат, що стане родзинкою як щоденного, так і святкового столу.
Інгредієнти:
- 200 г сиру Dorblu Classic від бренду Käserei Champignon
- 100 г міксу салату
- 1 куряче філе
- 50 г винограду
- 60 г томатів чері
- 3-5 г міксу кунжуту
- 1 ст. л. французької гірчиці у зернах
- 1 ст. л. меду
- 5 ст. л. оливкової олії
- половина лимона
- сіль та спеції за смаком
Спосіб приготування
- Мікс салату помийте та підсушіть.
- Куряче філе наріжте невеликими кубиками, викладіть на розігріту сковороду, посоліть, додайте спеції за смаком. Обсмажуйте, регулярно помішуючи, на середньому вогні до готовності та ще декілька хвилин для золотистої скоринки.
- Сир Dorblu наріжте невеликими кубиками.
- Помийте виноград та розріжте його ягоди навпіл.
- Томати чері помийте та розріжте навпіл.
- Викладіть усі інгредієнти на тарілку.
- Для заправки змішайте оливкову олію, мед, гірчицю та сік половини лимона. Важливо, щоб мед добре розчинився. Полийте салат готовою заправкою та посипте міксом кунжуту.
Додаткові поради:
Для естетичного вигляду та смакового балансу викладайте салат на велику тарілку, рівномірно розподіляючи інгредієнти. Подавайте одразу після приготування, щоб він залишався свіжим і хрустким. Смакуйте із задоволенням!
«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu
Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.
Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.
Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.
Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.