Україна вже більше семи місяців бореться з російським агресором за свою свободу. Мало хто дозволив собі цього літа відпочинок за кордоном, оскільки всі заощадження перетворилися на донати на ЗСУ. А якщо нотки теплих країн, для прикладу, Таїланду, створити просто в себе вдома? Класна ідея – приготувати щось, що нагадуватиме про сонце і пляж. Зберігайте рецепт від учасника проекту Improv Live Show, який щонеділі виходить на YouTube-каналі Нового каналу, Валентина Міхієнка.
Готуємо курку карі з рисом
Інгредієнти (приблизно на чотири порції)
- Рис довгозернистий – 300 г;
- Куряче стегно – 500 г;
- Цибуля ріпчаста – 200 г;
- Кокосові вершки – 100 мл;
- Томати «сливки» – 200 г;
- Часник – 10 г;
- Імбир – 20 г;
- Перець чилі – третина стручка;
- Карі – 5 г;
- Куркума – 5 г;
- Томатна паста – 20 мл;
- Олія – 20 мл;
- Кінза і лайм – для прикрашання.
Приготування:
- Промити рис, залити водою у співвідношенні 1:1. Накрити каструлю кришкою і варити на середньому вогні 15 хвилин.
- Нарізати кубиками цибулю, дрібно нарізати часник та перець чилі, натерти імбир. У пательні на розігрітій олії підсмажити ці інгредієнти.
- У пательню додати карі, куркуму, томатну пасту та нарізані помідори. Помішуючи, тушкувати соус протягом 5 хвилин.
- Нарізати куряче стегно й додати у пательню. Протушкувати на середньому вогні протягом 15 хвилин.
- Додати в пательню кокосові вершки і зменшити вогонь, готувати одну хвилину.
- Викласти на тарілку рис, курку, полити соусом. Подавати зі шматочком лайма і свіжою кінзою. Смачного!
Фото:Depositphotos, пресслужба, скріншоти з Youtube