Нотки теплих країв: рецепт курки карі з рисом від коміка Валентина Міхієнка

Валентин Міхієнко
Гуморист та учасник проекту Improv Live Show поділився секретами ідеальної пікантної страви у YouTube-проекті «Такі страви».

Україна вже більше семи місяців бореться з російським агресором за свою свободу. Мало хто дозволив собі цього літа відпочинок за кордоном, оскільки всі заощадження перетворилися на донати на ЗСУ. А якщо нотки теплих країн, для прикладу, Таїланду, створити просто в себе вдома? Класна ідея – приготувати щось, що нагадуватиме про сонце і пляж. Зберігайте рецепт від учасника проекту Improv Live Show, який щонеділі виходить на YouTube-каналі Нового каналу, Валентина Міхієнка.

Читайте також
Відомий комік Валентин Міхієнко розповів про свій спосіб життя: «Я все робив лише для себе»
Відомий комік Валентин Міхієнко розповів про свій спосіб життя: «Я все робив лише для себе»
Костянтин Войтенко розлучився з дружиною
Костянтин Войтенко розлучився з дружиною

Валентин Міхієнко

Готуємо курку карі з рисом

Інгредієнти (приблизно на чотири порції)

  • Рис довгозернистий – 300 г;
  • Куряче стегно – 500 г;
  • Цибуля ріпчаста – 200 г;
  • Кокосові вершки – 100 мл;
  • Томати «сливки» – 200 г;
  • Часник – 10 г;
  • Імбир – 20 г;
  • Перець чилі – третина стручка;
  • Карі – 5 г;
  • Куркума – 5 г;
  • Томатна паста – 20 мл;
  • Олія – 20 мл;
  • Кінза і лайм – для прикрашання.

Валентин Міхієнко

Читайте також
Смачніше, ніж у ресторані! Курка в кисло-солодкому соусі за рецептом Ектора Хіменеса-Браво
Смачніше, ніж у ресторані! Курка в кисло-солодкому соусі за рецептом Ектора Хіменеса-Браво
Борщ як спадщина ЮНЕСКО: секретний інгредієнт за рецептом Олени Фроляк
Борщ як спадщина ЮНЕСКО: секретний інгредієнт за рецептом Олени Фроляк

Приготування:

  1. Промити рис, залити водою у співвідношенні 1:1. Накрити каструлю кришкою і варити на середньому вогні 15 хвилин.
  2. Нарізати кубиками цибулю, дрібно нарізати часник та перець чилі, натерти імбир. У пательні на розігрітій олії підсмажити ці інгредієнти.
  3. У пательню додати карі, куркуму, томатну пасту та нарізані помідори. Помішуючи, тушкувати соус протягом 5 хвилин.
  4. Нарізати куряче стегно й додати у пательню. Протушкувати на середньому вогні протягом 15 хвилин.
  5. Додати в пательню кокосові вершки і зменшити вогонь, готувати одну хвилину.
  6. Викласти на тарілку рис, курку, полити соусом. Подавати зі шматочком лайма і свіжою кінзою. Смачного!

Валентин Міхієнко

Фото:Depositphotos, пресслужба, скріншоти з Youtube

Mazda CX-5 2022 року
Попередній матеріал
Оновлена Mazda CX-5 2022 року вже у продажу в Україні
рецепт
Наступний матеріал
Десерт, від якого можна схуднути: рецепт-знахідка від Ектора Хіменеса-Браво
Новини партнерів