В умовах війни, коли полиці магазинів спустошуються, а хліб днями можуть не завозити, постає питання, як його спекти вдома? Між сиренами може не бути часу швидко приготувати, тоді зробіть аналог хлібу – українську підпалку. Як її приготувати, розповів шеф та експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов.
Вам знадобляться:
Борошно – 2,5 склянки
Вода – 1 склянка
Сіль – 0,5 ст. л.
Олія – 2 ст. л.
Приготування:
- Борошно замішуємо з водою, додаємо сіль. Даємо постояти півгодини.
- Потім робимо одне обминання тіста. І даємо постояти ще 30-40 хв., щоб клейковина розійшлася.
- Після цього відрізаємо шматочок і тоненько розкатуємо, як на лаваш.
- Обсмажуємо на сковороді без олії на середньому вогні з обох боків. У підпалку можна загортати будь-які продукти або їсти її замість хліба.
"Про підпалку я дізнався з роману Михайла Стельмаха «Гуси-лебеді летять», – розповідає Алекс. – Раніше її готували в печі. І якщо маєте піч, можна зробити там. Потім підпалку почали смажити на пательні. В оригінальному рецепті присутні дріжджі, тому якщо вони у вас є, можете додати. Але можна робити й без них. Смачного та мирного неба всім! Перемога за нами!"